25 Şubat 2016 Perşembe

Muzlu Dondurma Tarifi

Merhaba, Türkiye ’nin Pratik ve en güzelyemek tariflerisitesi E-Tarifler takipçileri bugün sizlerle Muzlu Dondurma Tarifi ile birlikteyiz. Bu tarifimiz meyveli dondurma sevenler için. Bizim evde dondurmanın her türlüsü seviliyor, ama Muzlu Dondurma Tarifinin yeri bir başkadır.Dondurma hazırlarken dikkat etmemiz gereken belkide en önemli nokta pişirdiğimiz tencere, bakır, emaye olması gerekiyor. Buzluga koyduktan sonra  meyveli dondurmaları sık aralıklarala Bayanştırmak gerekiyor, (seri olmakta fayda var) zira meyveli dondurma sade dondurmaya göre daha çabuk buzlaşıyor.
Muzlu Dondurma tarimizi hazırladık  buzluğa kaldırdık. Meyveli dondurma yaparken dikkat etmemiz gereken diğer bir konuda  meyveyle yaptığınız dondurmalarda meyveleri asla sıcak şuruba atılmaması gerekir Eğer meyveyi sıcak suya atarsanız besin değerini yitirmesine neden olacaktır. O mis gibi kokusuda kalmayacaktır. Gelelim bugünkü akşam menüzü için önerilerimize.Et yemeklerikatagorisindensakatat tariflerinden bir tanesini secebilirsiniz. Yanınaçorba tariflerikatagorisinden şöyle yöresel bir çorba tarifi yapabilirsiniz.Meze tariflerikatagorimizden şık sunumlu bir tane seçebilirsiniz. Tatlı tarifleri katagorimizdenmuhallebi tarifleriniuygulayabilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…

Muzlu Dondurma Tarifi için malzemeler

Yarım (500 gram) muz

Yarım litre süt

1 tatlı kaşığı salep

1 çay kaşığı limon tuzu

2 su bardağı şeker (isteğe bağlı şeker oranı ayarlanabilir)

Yapımı

Öncelikle muzumuzu ortadan ikiye bölelim.

İçerisindeki siyah lifli dokuyu çıkartalım.(dondurmamızda herhangi bir siyahlık olmaması için.)

Liflerini çıkarttığımız muzları, küp küp doğrayalım.

Doğradığımız muzları işlem yapacağımız kabın içerisine alalım.

Başka bir kaba şekerimizi ilave edelim ve içerisine sütümüzü Bayanştırarak ekleyelim.

Bayanştırdıktan sonra doğranmış olan muzları, salebi ve limon tuzunu ekleyelim.

Kaşık yardımıyla Bayanştıralım.

Bayanştırdıktan sonra mikser ile Bayanşımı ezmeye başlayalım.

Dondurma buzluğa kaldırıldıktan sonra tam kıvamına gelene kadar 15 dakikada bir mikserle çırpın.

Mikserle çırpılamayacak kıvama geldikten sonra bir yarım saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Başka Bir Tarif

 

Muzlu Dondurma Tarifi için malzemeler

* 8 adet muz

* l yumurta akı

* Yarım limon suyu

* l paket vanilya

* Yarım su bardağı şeker

Muzlu Dondurma Tarifi

1—Muz soyulup,küçük doğranır.Şeker,yumurta akı, limon suyu ve vanilya ile iyice ezilir,çırpılır.
2—Buz kalıbına boşaltılıp buz dolabının buzluğunda ve en soğuk ayarda dondurulur.(Ara sıra Bayanştırılır.)

NOT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)