5 Şubat 2016 Cuma

Köfteli Poğaça Tarifi


Malzemeler
Poğaça için:
1 paket margarin (125 gram)
1 çay fincanı yoğurt
1 tane yumurta
1 çay  bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Köfte harçı için: 
250 gram kıyma (köftelik )
1 tane kuru soğan
1 tane yumurta
bir miktar  maydanoz (doğranmış)
4 çorba  kaşığı galeta unu
 tuz, karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
1 tane yumurtanın sarısı
Susam, çörek otu

Hamur işi Tarifi
Önce köfteyi hazırlayalım, Bayanştırma kabına tüm malzeleri alalım kıvama gelene kadar yoğuralım. Üzerini örtüp ( streçle) 30 dakika dolapta dinlenmeye bırakalım.
Genişce bir kaba poğaça hamuru için un hariçinde tüm malzemeleri alalım Bayanştıralım, unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Dolaptan köfte harcını çıkaralım, fındıktan büyükçe köfteler yapalım.
Poğaça hamurundan yumurtadan biraz küçük parçalar koparalım, yuvarlayarak ortasını açalım açtığımız çukura köfteleri yerleştirip yuvarlak şeklini bozmadan kapatalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim, çörek otu ve susam serpelim 170 derecelik ısıda kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun….
Bu malzemeden, 30 tane poğaça çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)