5 Şubat 2016 Cuma

Kuzu Eti Kavurması Tarifi


Kurban bayramının yaklaşmasıyla ziyaretçilerimizdenet kavurması tarifiile ilgili pek çok talep gelmektedir. Mübarek kurban bayramının ilk günü insanlar,kolay ve pratik et yemeklerinden biri olması nedeniyle ilk olarakkuzu kavurmayapmayı tercih etmektedirler. Ancak çoğu insanın pek dikkat etmediği bir husus vardır; o da etin mutlaka dinlenmiş olması ve bir müddet dolapta bekletilmesi gerekmektedir. Dana eti ya da kuzu eti fark etmeden kurban kesildikten sonra mutlaka et dinlendirilmelidir. Ayrıca kuzu etinin daha çabuk, dana etinin de biraz daha geç piştiğini bildiğinizi varsayıyoruz. Şimdiden kolay gelsin veet kavurması nasıl yapılırdiye soranlara işte tarifimiz:
Kuzu Eti Kavurması Tarifi için malzemeler
>
150 gram  kuzu eti
1 tane  soğan
1 çorba kaşığı, kuru nane
1 çorbakaşığı kekik
2 çorba  kaşığı sıvıyağı
tuz, biber
Kuzu Eti Kavurması Tarifi
Öncelikle, tavaya sıvıyağı alalım, üzerine ince doğradığımız soğanı alıp hafif soeleyelim. Eti ilave edelim, suyunu salıp çekene kadar kavuralım, sonra sırası ile kekik, nane ve tuz ekleyelim Bayanştıralım. Eti kontrol edelim, pişmemiş ise yarım çay bardağı su ilave edelim. Kuzu eti cabuk pişeceği için gerekmeyebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)