Merhaba E-tarifler takipçileri ve ziyaretçileri. Bugün de sizlere beş çayına layık bir ekmek tarifi vereceğiz. Mayasız Mısır Ekmeği Tarifi için en önemli püf nokta olarak kıvamının tutması diyebiliriz kıvamının iyi tutması demek piştikten sonra lezzeti demektir. Aldığı kadar suyu koyun çok cıvık olmamalıdır. Mısır ekmeği değişik bir tat olup çayın yanında veya ara öğünlerde harika bir tattır. Bunun için en güzel zaman beş çayı olabilir. Tam tadınızın olduğu zaman. Pek bir zorluğu yoktur. Yaptıktan sonra siz de tadını alacaksınız ve lezzetinden geçemeyeceksiniz. Mayasız Mısır Ekmeği Tarifi malzeme listesi ve yapılışına geçelim. Buyrun kolay gelsin.
Mısır Ekmeği malzemeleri
1 kilo mısır unu
Aldığı kadar su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Mısır Ekmeği için Bayanştırma kabının içerisine 1 kilo mısır ununu koyun. Azar azar ılık su ekleyin. Üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ilave edin. Bütün malzemeleri ekledikten sonra yoğurun. Kıvama gelince yarım saat dinlendirin. Tepsiyi yağlayın. Alt kısmına daha fazla tereyağı koyun. Alt tarafına yapışmaması için. Elinizi düzelte düzelte yayın mısır ekmeğini. Aralarına da tereyağı koyun kuru kalmaması için. Süslemek için çörek otu veya susam serpiştirin. 200 derecelik ısıtılmış fırının içerisine sürün. Yarım saatte pişecektir. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)