26 Şubat 2016 Cuma

Renkli Dondurma Tarifi

Malzemeler:
1,5 litre, süt
1,5 çay fincanı, toz şeker
1,5 yemek kaşığı, Salep
1 Paket Vanilya
1 çay bardağı, krema
500 gram, çilek
yarım su bardağı, şeker


Sütlü Tatlı Tarifi
Çilekleri ayıklayıp yıkayalım, doğrayıcıdan gecirelim, bir tencereye alalım şeker ilave edip kaynamaya bırakalım.
Tencereye, sütü alalım üzerine sırası ile salebi, vanilyayı alalım Bayanştırarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte ara sıra Bayanştırarak koyulaşmasını bekleyelim. Koyulaşınca kremayı alalım Bayanştıralım, pişirdiğimiz çileği, süzgeçten geçirip, sütün üzerine alalım birkaç dakika ocakta tutup, ocaktan alalım. Bir süre sonra, kalıba alalım, derin dondurucuda bir gün bekletelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)