26 Şubat 2016 Cuma

Limonlu Dondurma Tarifi

Malzemeler:

1 kilo, süt
1 yemek, salep
1 çay fincenı, tozşeker
1 çay fincanı, krema
2 tane limon
2 yemek kaşığı, toz şeker


Sütlü Tatlı Tarifi
Bir tencereye sütü alalım kaynatalım. Biz bu arada limonu rende yapalım, ve suyunu sıkalım. Kaynayan sütün içine limon kabuğu rendesini ilave edelim birkaç dakika kaynatalım. Daha sonra sırası ile şekeri ve limon suyunu ilave edelim, biz bu arada salep ve şekeri Bayanştıralım tencereye katalım. 10 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Son olarak kremayı ilave edelim 7-8 dakika daha kaynatalım ocaktan alalım. Dondurmayı geniş bir kaba alalım savurarak Bayanştıralım, oda ısısı sıcaklığına düşünce dondurma kaplarına alalım derin dondurucuya kaldıralım. Ertesi gün servise sunabilirsiniz, afiyet olsun.

yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)