Malzemeler
900 gr kuşbaşı kuzu eti
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı salça
2 Adet soğan
3 Diş sarımsak
10-15 Adet mantar
3 Adet kabak
3 Adet havuç
3 Adet sivri biber
4 Adet domates
Su veya et suyu
Tuz, karabiber, kimyon
Margarini bir tencereye alıp, eritin.
İçine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip, birkaç kez Bayanştırın.
Küçük kesilmiş sarımsağı da ilave edin.
Kuşbaşı eti de tencereye ekleyip, 2 dakika çevirin.
Salçayı koyup, 4 dakika daha Bayanştırın ve et suyunu veya suyu ilave edin.
Kaynamaya başladığında üzerinde biriken köpükleri delikli kepçeyle alın.
İçine kuşbaşı şeklinde doğranmış havuçları ilave edin ve yarım saat pişirin.
Bu sürenin sonunda küçük doğranmış kabağı, domates, mantar ve biberi ilave edin.
Tuzunu ayarlayın.
Karabiber ve kimyon serpip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)