Malzemeler :
* 1 tane, kabak
* 1 tane, patlıcan
* 1 tane, patates
* 1 tane, soğan
* bir kase, maydanoz
* 1 tane, yufka
* sıvıyağ
Öncelikle soğanı yemeklik doğrayalım, bir tavaya alalım yağ ilave edip kavuralım. Daha sonra küp doğranmış, patatesi, havucu, kabağı ve patlıcanı ilave edelim kavurmaya devam edelim. Kavurma işlemini kısık ateşte yapalım ki sebzeler yanmadan kavrularak pişsin. Sebzeler pişince, ocaktan alalım sıcaklığının normale gelmesini bekleyelim.
Biz bu arada, yufkayı düz bir zemine serelim, siğara böreği şeklinde keselim. İlk sıcaklığı cıkan sebzeyi kestiğimiz yufkalara aralarına yağ sürerek yeteri kadar alarak saralım. 180 derecelik ısıda pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)