Merhaba, güzel bir gün dileğimle bugün sizlere Tavuklu Patates Yahnisi (nohutlu) Tarifi vereceğim. Akşama söyle elimin altında ki malzemelerle ne yapabilirim diyorsanız, bu tarif tam size göre. Buzlukta mutlaka tavuk etiniz vardır, patatessiz ev neredeyse yoktur. Dondurucunuzda mutlaka haşlanmış nohutunuzda vardır. Bildiğimiz klasik yemek tarifi, ancak çok lezzetli bir tarif.
Tavuklu Patates Yahnisi (nohutlu) Tarifini yaptınız şimdi sıra geldi yanına ne yapsam diye düşünmeye. Ama yemek tarifleri sitemiz size bu aşamada yine yardım etmeye hazır. Pilav tarifleri katagorimizden beğendiğiniz bir tarifi uygulayın. Hoşaf tarifleri katagorimizden bir de meyve hoşafı yapın pilavın yanına. Hemen Tatlı tarifleri katagorisinden yemek sonrası hafif tatlı diyorsanız Dondurma tariflerinden birini yapmaya koyulabilirsiniz. Menünüz hazır, afiyetle, kolay gelsin…
Tavuklu Patates Yahnisi (nohutlu) Tarifi için malzemeler
* 5 adet patates
* 1 adet, göğüs eti
* 1 kase haşlanmış nohut
* 1 adet, kuru soğan
* 3 çorba kaşığı tereyağ
*4 diş sarımsak
* 1 adet, domates
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 adet yeşil biber
* 1 adet kırmızı biber
* Tuz, karabiber, pul biber
Öncelikle patatesleri ayıklayıp yıkayalım, irice doğrayalım.
Kuru soğanı ayıklayıp yemeklik doğrayalım.
Tavuk etini kuşbaşı doğrayalım.
Sarımsakları ayıklayıp doğrayalım.
Domates ve biberleri doğrayalım.
Yemek tenceresine yağı alalım üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edelim soteleyelim. Etleri ilave edelim kavurmaya devam edelim. Sonra sırası ile biberleri ilave edip sotelemeye devam edelim. Domates ve salçayı alalım biraz kavurup üzerine patatesleri ilave edelim birkaç dakika kavuralım. Sıcak su tuz ve baharatlarını ilave edelim, en son haşlanmış nohutu ilave edip pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra biraz dinlendirip sıcak servise sunalım.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)