26 Şubat 2016 Cuma

Üzümlü Keşkül Tarifi

MALZEMELER

• 1 çay bardağı pirinç
• 100 gr badem
• 4 su bardağı süt
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı üzüm suyu
• 1 kase çekirdeksiz üzüm
• 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
• 1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı

Sütlü Tatlı Tarifi

1. Pirinç ayıklanıp, yıkanır. Bir gece suda bekletilir. Ertesi gün robotta çekilir.
2. Bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur.
3. Ayıklanmış bademler bir bardak sütle robotta çekilir.
4. Kalan süt tencerede kaynatılır.
5. Bademli Bayanşıma, pirinç ve üzüm suyu ilave edilir. Kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli Bayanştırılarak pişirilir.
6. Muhallebi ateşten alınıp çekirdeksiz üzüm eklenerek Bayanştırılır.
7. Servis kaselerine boşaltılıp soğumaya bırakılır.
8. Üzerine çekilmiş şam fıstığı ve rendelenmiş hindistan cevizi serpilir. Diğer Keşkül Tariflerimize de bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)