3 Mart 2016 Perşembe

Kuzu Etli Çıtlatılmış Börek Tarifi



GEREKLİ MALZEMELER (6 Kişilik)
sıvıyağ
kekik
tuz,karabiber
1 yumurta
1 tutam maydonoz
1 kase bezelye
3 soğan
300 gram kuzu eti
6 yaprak milföy
Börek Tarifi
Eti ilk önce yağda kendi kendine kavurmaya bırakın. Soğanları doğrayıp üzerine dökün baharat ve tuzda ekleyip kavurun. Ocaktan indirmek üzereyken bezelye ilave edilir ve altı kapatılır. Milföylerin kenarları üstüste gelsin ve yanyana dizin. merdaneyle ince bir hamur haline getirin. Hamur uzun biçimde olucak şekilde 2 ye bölünür. Harçtan içine koyulur ve sıkı bir şekilde sarın. Simit şekline getirin yağlanmış olan yuvarlak tepsiye alın üstüne yumurta sürün. haşhaş veya çörek otu serpin ve kenar kısımlarına bıçak yardımı ile kesikler yapın. Fırında üstü kızarına dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)