Malzemeler:
5 tane, kabak
2 tane, kuru soğan
1 miktar, taze reyhan
1 tutam maydonoz
170 gr.kıyma
4 yemek kaşığı, bulgur
1 tane büyük domates
zeytinyağı
tuz,karabiber
Dolma Tarifi
Öncelikle iç harcını hazırlayalım, bunun için Bayanştırma kabına kıymayı alalım. Üzerine, bulguru, rende soğanı, ince kıyılmış reyhan ve maydanozu ilave edelim. Tuz ve baharatlarını ekleyelim Bayanştıralım. Kabakların kabuklarını bıçak sırtı ile kazıyalım, içlerini kaşık yardımı ile oyalım. İçlerine yeteri kadar iç harçtan dolduralım, tencereye dizelim. Domatesi, rende yapalım, dolmaların üzerine dökelim, zeytinyağı ve suyunu ayarlayalım. Kısık ateşte pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)