12 Aralık 2016 Pazartesi

Cacık Tarifi


Cacık Tarifide olur mu demeyin bayanlar? Aranan bir tarif olduğu için ve bilmeyen takipçilerimizin isteği üzerine klasik cacık tarifini bir biz paylaşalım dedim. Özelliklebulgur pilavıile ayrılmaz bir ikili olan cacık hem hafif hem de sağlıklı bir seçim olduğu için sofralarınızda mutlaka bulundurmanızı öneririm.
Sindirime yardımcı ve sıcak yaz günlerinin idealsalataseçimi Cacık Tarifi ile bugün ki tariflerimizin sonuna geldik kolay gelsin. Not: Dilerseniz üzerini benim gibi zeytinyağı ve dere otu dökerek süsleyebilirsiniz bayanlar kolay gelsin.
Cacık Tarifi Malzemeler
1 Kilo Yoğurt
250 gram su( 1 su bardağı)
Salatalık( 5 orta boy)
Tuz, nane ( 1 tatlı kaşığı)
Sarımsak( 1 diş)

Cacık Tarifi
Derin bir kap içine yoğurdun tamamını ilave diyoruz içine salataları ister kabuklarını soyarak ister soymadan doğrayıp yoğurdun içine ilave ediyoruz. İçine rendelenmiş sarımsak ve tuz, nane ilavesi yaptıktan sonra yoğurdun inlenmesi için su ilavesi yapıyoruz. Süsleme işleminden sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Başka Bir Tarif
Malzemeler 
1-2 salatalık
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
1/2 demet taze nane (veya bir avuç kuru nane)
1/2 demet dereotu
1tatlıkaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Cacık Tarifi 
Salatalığı güzelce yıkayın. İster kabuğunu soyun, ister kabuklu bırakın. Bir bıçakla ince ince kıyın. Sarımsakları biraz tuzla iyice dövün. Yoğurtla güzelce çırpın. Yavaş yavaş su katarak suyu yoğurda yedirin. Yeşillikleri incecik kıyın. Geniş bir Bayanştırma kabındasalatalık, yoğurt ve yeşillikleri Bayanştırın. 4 servis kâsesine pay edin. Üzerine kırmızıbiber ve zeytinyağı gezdirip servis yapın. Daha serin bircacıkolmasını isterseniz buz da koyulabilir.
NOT: Dilerseniz kuru naneyi ve zeytinyağını cacığa Bayanştırmadan, üzerine gezdirerek de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)