4 Aralık 2016 Pazar

Ceviz Tatlısı Tarifi


Malzemeler:
•6 çay fincanı, un
•1 çay fincanı, sıvıyağ
•1 çay fincanı, eritilmiş tereyağı/margarin
•3 çorba kaşığı yoğurt
•1 tane yumurta
•1 çay kaşığı kabartma tozu
•1 paket vanilya
•1 çay fincanı, çekilmiş ceviz içi
Şerbeti:
•3 çay fincanı, toz şeker
•3 çay fincanı, su
•1 çorba kaşığı limon suyu

Tatlı Tarifi
Bir tencereye şekeri ve suyu alalım, Bayanştırarak kaynatalım, koyulaşmaya başlayınca limon suyu ilave edelim, yaklaşık 4-5 dakika sonra ocaktan alalım. Bir tarafta soğumaya bırakalım.
Biz diğer tarafta, Bayanştırma kabına unu alalım, üzerine sırası ile sıvıyağı, matgarini, vanilyayı, kabartma tozu ve yumurtaları ilave edelim. Hamur kıvama gelince üzerine bir bez örtüp yaklaşık yarım saat dinlendirelim. Dinlendirdiğimiz hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, tatlı tabağından biraz küçük açalım. İçine ceviz alalım, uclarını üst tarafta birleştirelim. Yağladığımız fırın tepsisine dizelim, 170 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim. İlk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuk şerbetini verelim. Bir gece dinlendirelim, üzerine ceviz serperek servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)