4 Aralık 2016 Pazar

Karnı Yarık Böreği Tarifi


Malzemeler
aldığı kadar peynir suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3.5 su bardağı un
İç harç malzemesi
karabiber
tuz
zeytinyağı
kaşar peyniri
1 yumurta
2 patlıcan
100 gr.kıyma
1 çorba k.salça
2 soğan
Börek Tarifi
Unu bir kaba alın ve üstüne tuzu ilave ederek Bayanştırın. Ortasını açıp üstüne zeytinyağı ve peynir suyu ilave ederek ortadan itibaren Bayanştırın. (peynir suyu az gelir ise biraz normal su eklenebilir)
Bir yandan iç harcı için soğanı zeytinyağında sotelemeye koyun. Üstüne kıymayı ilave edin. Son olarak doğranan patlıcanları da ilave ederek iyice kavurun.
Hazır olan hamuru 3 bezeye ayırın. Tepsi genişliğinde açtıktan sonra üzerine zeytinyağı sürün biraz bekletin. Hamuru esneterek büyütün. Hazır olan hamuru 4 e bölerek üzerine iç harçtan ekleyin. Paçanga böreği şeklinde sararak uç kısmı altta kalacak şekilde tepsiye koyun. Üzerine bıçakla bir çizgi atarak içinin görünmesini sağlanır. 180 derecede pişmeye yakın üstüne bir uzun ince dilim kaşar konur ve pişirmeye devam edilir. Kızarana kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)