4 Aralık 2016 Pazar

İncir Uyutması Tarifi


MALZEME:
250 gr kuru incir
5 su bardağı (1 litre) süt
Sütlü Tatlı Tarifi
inciri üstünü kapatacak kadar suda 10 dakika bekletip yıkayın. Suyunu süzün, sert sap kısımlarını küçücük keserek atın. Minik minik doğrayın. Geniş bir tepsiye koyun. Tahta kaşığın tersiyle bastırarak incirleri ezin. Sütü bir tencerede kaynatıp 1 su bardağını incirin üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla ezerek tekrar Bayanştırın. Bu şekilde sütü bardak bardak incirin üzerine ekleyerek Bayanştırın. Tepsinin üzerini geniş bir kapak veya başka bir tepsi ile örtün. Bunun da üzerini battaniye veya kaim bir örtü ile kapatın. Ilık bir yerde 2 saat mayalanmaya bıraktıktan sonra servis yapabilirsiniz.
NOT: Ramazan ayı için birebir, son derece hafif, midevi birsütlü tatlı tariflerindendir. Dahatatlıolmasını arzu ederseniz içine 1 çay bardağı toz şeker ilave edebilirsiniz. Ezilmiş incir, sütü mayalandırarak kıvamını koyultur. Uyuşturma veya uyutma da denen mayalanmanın başarılı olması için sütün üzeri örtülür. (yoğurt mayalarken yapıldığı gibi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)