4 Aralık 2016 Pazar

Cevizli Tatlı Tarifi


Malzemeler:
* 5 çay fincanı, un
* yarım su bardağı, sıvıyağ
* yarım su bardağı, tereyağı
* 3 yemek kaşığı, yoğurt
* 2 yemek kaşığı, irmik
* yarım su bardağı, pudra şekeri
* 1 tane yumurta
* yarım p.kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 çay fincanı, ceviz içi
* marmelat
Şerbeti için:
* 3 çay fincanı, toz şeker
* 3 çay fincanı, su
* 1 dilim limon
Süslemek için:
* ceviz içi
Tatlı Tarifi
Unu Bayanştırma kabına alalım, üzerine ortasını havuz gibi açalım yumurtayı kıralım sonra sırası ile sıvı ve tereyağını alalım. Yoğurt, pudra şekeri, irmik, kabartma tozu ve vanilya alalım, yoğuralım, kıvama gelen hamuru merdane ile açalım. Cevizi parçalayacıdan geçirelim, marmelatla Bayanştıralım. Merdane ile 1cm kalınlığında açtığımız, hamuru su bardağı ile keselim. Arasına hazırladığımız ceviz içi yeteri kadar koyalım, üstte doğru zarf gibi kapatalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim 170 derecelik ısıda pembe renk alana kadar pişirelim.
Şerbeti için, tencereye, şekeri, suyu ve limon dilimini alalım, kaynatalım. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha tutalım. Bu tatlılın özelliği tatlıda sıcak olucak şerbette.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)