4 Aralık 2016 Pazar

Kolay Revani Tarifi


Kolay revani,tatlı tarifleri arasında en sevilen en çok aranılan tatlı tarifi bence. Acil misafir geldiğinde veya tatlı krizi geçirdiğinizde kolay tatlı tarifi  arayacak olursanız bizim kolay revani tarifi tam size göre. Kolay revani yapılışı için bu tarifimizi deneyebilirsiniz. Lezzetlişerbetli tatlı tarifleriarasında yer alan kolay revani, özellikle bayram tatlısı olarak bilinen irmikli tatlılar hayranı biri olarak benim için nefis bir tatlı tarifi. Kolay revani keki hazırladıktan sonra fırına sürdüğünüzde kekin üzerinin iyice kızarmasını bekleyin. Zira revani şerbeti tatlının üzerine dökülünce zaten tatlının rengi biraz açılıyor. Bu sebeple tatlının üzerini yakmadan en koyu olacak şekilde fırında pişirin. Kolay revani hazır hale geldikten sonra bence servis ederken üzerine bol bol Hindistan cevizi serpebilir veya bir miktar krem şanti sürerek ikram edebilirsiniz. Her ikisi de nefis bir sunum ve tat katıyor kolay revaniye. Değerli E-Tarifler.Com ziyaretçileri,Muhallebili Revanidenediniz mi? Cevabınız hayır ise bupastakıvamında ki tarifimizi çok seveceğinizden eminiz. Arasındaki krema kıvamında ki muhallebi dolgu revaniye farklı bir lezzet katıyor .Şerbetli tatlının vermiş olduğu anatatlıhavasını, arasındaki muhallebi biraz değiştirerek pasta yediğinizi hissettiren yagane bir tat.
Bu arada muhallebisine farklı bir lezzet katmak isterseniz çikolatalı, damla sakızlı, meyve tatları katarak sevdiklerinizin damak zevkine uygun tatlar yaratabilirsiniz. Yapılışı biraz zahmetli olsadaMuhallebili Revanisunumda alacağınız övgüler size iyi gelecektir.
Kolay gelsin…
Kolay Revani Tarifi için malzemeler
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
3 su bardağı süt
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı (tepeleme)
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya

Şerbeti:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu


Kolay Revani Tarifi
Öncelikle şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye su ve şekeri ilave edelim, Bayanştırarak kaynatalım, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatalım sonra yarım limon suyunu ilave edelim bir kaç taşım kaynayınca oçaktan alalım.
Bayanştırma kabına, yumurtaları kıralım üzerine şekeri ilave edelim mikserle çırpalım. Üzerine sütü ilave edelim,1 çay bardağı sıvıyağ,1 su bardağı irmik,1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.  Kıvama gelinceyağlı kagıt serdiğimiz  28-28 (sekize yirmisekiz boyutlarında) kare bir borcama  hazırladığımız harcı dökelim.önceden ısıtığımız 190 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Biz bu arada, muhallabesini hazırlayalım bir tencereye sütü alalım üzerine, 1 tane yumurta, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı (tepeleme),1 yemek kaşığı mısır nişastası,1 yemek kaşığı hindistan cevizi ilave edelim. Tel cırpıçı ile kaynaya kadar Bayanştıralım, kaynadıktan sonra 1 paket vanilyayı ilave edelim, bir kaç dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
Üzeri nar gibi kızaran pişen kekimizi, 15 dakika ılınmasını bekleyelim, ılınan keki yağlı kağıtla tepsiden çıkaralım. Önce iki eşit parçaya keselim, kestiğimiz her iki parçayı tam ortasından eşit iki parçaya bölelim. Kestiğimiz parçaları kırmadan alt kısmını fırın kabına alalım. Üzerine soğuk şerbetin yarısını bir kepçe yardımı ile her yerine gelecek şekilde dökelim. Üzerine tekrardan çırptığımız muhallebiyi  (ılık) dökelim yayalım. Muhallebinin üzerine kalan kek parçalarıyla kapatalım, kalan şerbeti kekin üzerine heryerine gelecek şekilde dökelim. Şerbetini çekip soğuması için, yaklaşık 40-45 dakika bir yerde bekletelim. Soğuyunca buzdolabında 4-5 saat bekletip dilimleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun…

RESİMLERİ DAHA DETAYLI GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN ÜZERLERİNE TIKLAYINIZ…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)