4 Aralık 2016 Pazar

Çikolata Soslu Armut Tatlısı Tarifi


Malzemeler:
5 adet armut
1 limon suyu
1 çay kaşığı, vanilya esansı
5 yemek kaşığı, tozşeker
Çikolatalı sos için :
2 yemek kaşığı, tereyağ (veya margarin)
175 gram bitter çikolata

Tatlı Tarifi
5 tane armudu, yıkayalım ve soyalım, 2 eşit parçaya bölelim çekirdeklerini çıkaralım. Bir tencereye suyu alalım üzerine, şeker ve vanilya esansını ilave edelim kaynatalım. Kaynadıktan sonra, armutları içine atalım, haşlayalım. Biz bu arada, sosunu hazırlayalım, bunun için bir tabağa, tereyağı ve çikolatayı alalım, kaynayan su üzerinde benmari üsülü eritelim.
Haşladığımız armutları servis tabağına alalım üzerine çikolatalı sosu dökelim servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)