4 Aralık 2016 Pazar

Etimekli Pasta Tarifi


1 paket tuzsuz etimek
etimek tatlısı şerbeti için:
1,5 çay fincanı, şeker
2 çay fincanı, su
Muhallebisi için :
1 kilo süt
6 çorba kaşığı, şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı, tereyağı
6 yemek kaşığı, un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 çay fincanı, bardağı süt
Ceviz veya antep fıstığı

Tatlı Tarifi
Öncelikle şerbetini hazırayalım, küçük bir tencereye şeker ve suyu alalım kaynayana kadar Bayanştıralım. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım, soğuması için bir kenarda bekletelim.
Biz bu arada etimekleri, bir borcama dizelim üzerine ılınmış olan şerbeti dökelim. Bir tencereye muhallebi malzemelerini alalım kıvama gelene kadar Bayanştıralım, kaynamaya başlayınca tereyağını ve vanilyayı ekliyoruz ocaktan alıyoruz Bayanştırarak soğutuyoruz. Soğuyan muhallebiyi borcamdaki etimeklerin üzerine yayarak döküyoruz buzdolabına kaldırıyoruz . Çukur bir kapta krem şantiyi hazırlıyoruz ve muhallebinin üzerine yayarak döküyoruz(muhallebinin iyice donması gerekiyor krem şanti ondan sonra dökülecek). Buzdolabında birkaç saat bekletip üzerini istediğimiz şekilde süsleyip servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)