4 Aralık 2016 Pazar

Karamelli Fındık Muhallebisi Tarifi


Malzemeler
• 6 su bardağı süt
• 3 adet yumurtanın sarısı
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 yemek kaşığı tereyağı
Karamel için;
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• 2 kahve fincanı su
Üzeri için;
• 1 kahve fincanı kıyılmış fındık
Sütlü Tatlı Tarifi
• Yumurta sarılarını mikser kabında toz şekerle birlikte çırpıp, un ve nişastayı ilave ederek tekrar Bayanştırın.
• Muhallebi tenceresinin içerisine çırpılmış Bayanşımı döküp, sütü ekleyin.
• Devamlı Bayanştırarak muhallebiyi pişirin. Muhallebi kaynamaya başlayınca vanilya ile tereyağını Bayanştırıp, bir taşım daha kayna­ttıktan sonra ocağı kapatın.
• Pişmiş muhallebiyi 5 dakika mikserle çırpıp, küçük kaselere ya da büyük bir cam kaba boşaltın.
• Ilındıktan sonra buzdolabında bekletin.
Karamel sosun için;
• Küçük bir tavaya toz şekeri koyup, kısık ateşte devamlı Bayanştırarak karamelize edin.
• Şeker eriyip, rengi koyulaşınca 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 2 kahve fincanı su ekleyin.
• Sosu 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Sos soğuyup, koyulaşınca buzdolabında bekleyen muhallebinin üzerine kaşıkla dökün. Diğer Muhallebi Tariflerimiz.
• Fındıkla (veya fıstıkla) süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)