3 Aralık 2016 Cumartesi

Çikolatalı Sufle Tarifi


Merhaba Çikolatalı Sufle Tarifi ile sizlerleyiz. Sütle  yapılan hafif birtatlı arıyorsanız , doğru adrestesiniz.  Sufle bilindiği üzre çok hassas birsütlü tatlıdır,  mutlaka işleme başlmadan önce fırınınızı 200 derecelik ısıya getirmelisiniz.  Sufleyi çok yoğun çikolatalı seviyorsanız, hazıırladığınız kremanın  yarısını kaba ekleyin  daha sonra çikolata koyalım ve üzerine yine krema ilave edelim. Önceden kapların her yerini yağlayalım, daha sonra kalıpların içine toz  şeker serperek kalıbın her yerine şekerin geldiğine emin olalım 15 dakika kapları buzdolabında bekletelim. Pastörize krema, süt ve unlu Bayanşımı hazırlarken dikkat etmeniz en önemli nokta sürekli Bayanştırarak ve orta kısık ateşte pişmesi. . Pişen kremaya yumurtaları eklemek için ılınmasını sağlayalım aksi takdirde yumurtalar ilave ettiğiniz zaman pişebilir. Tüm bu detaylara dikkat ettiğiniz takdirde kaliteli bir süfle pişirmiş olacaksınız. Son yıllarda sufle tarifleri  en çok aranantatlı tarifleriarasında geldiği için bugün sizlere yapımı oldukça kolayÇikolatalı Sufletarifi hazırladık. . Akşam Menüsü  için,sebze yemekleri tariflerikatagorisine gidebilirsiniz.pilav tariflerikatagorisinden sevdiğiniz bir tarifimizi deneyebilirsiniz.Mezeleriçin meze katagorisine gidip elinizin altındaki malzemelerle sofranıza şık bir hava verebilirsiniz.Kolay gelsin…
Çikolatalı Sufle Tarifi için malzemeler
150 gram bitter çikolata
3 tane yumurta beyazı
200 ml süt
2 çorba kaşığı un
400 ml pastörize krema
110 gram toz şeker
2 tane yumurta sarısı


Çikolatalı Sufle Tarifi Öncelikle çikolatalı sufle tarifimize  sütümüzü ve  kremayı  Bayanştırarak başlıyoruz. Pastörize kremanın sadece 150 ml alıp derin bir kapta krema, süt, elenmiş unu Bayanştırıp (un tamamen eriyene kadar Bayanştırın) pişirebilirsiniz. Bayanşımınız muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra iki ve ya üç dakika kaynatarak ocaktan alın ve oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin.Sufle yapımına  yumurta sarıları ve toz şekeri Bayanştırarak devam ediyoruz.Bayanşım işlemimiz bittikten sonra diğer bir kapta 50 ml. krema ve çikolatalarımızı ocakta eritiyoruz. Şimdi yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpınız.  Pişirdiğimiz muhallebimizi  aşamalı olarak hazırladığımız yumurta sarılı Bayanşım içerisine yavaş bir şekilde  ilave ediniz (muhallebinin ılık olmasına dikkat) Daha sonra çikolatalı Bayanşımı ilave ederek iyice Bayanştırıyoruz.  Çikolatalı Bayanşımımız hazır. Son olarak çikolatalı Bayanşıma,  kar halinde ki yumurta aklarını üç ayrı sefere de  ekleyerek  aşağıdan yukarı katlama yöntemi ile Bayanştırarak devam edeceğiz.Gelelim, çikolatalı sufle tarifini kaselere aktarıp pişirme işlemine, sufle pişirmek için ısıya dayanıklı olan kapların tercih etmelisiniz. Sufle kaplarımızı yağladıktan sonra dolabında soğuması  için 15 dakika kapları donmaya bırakın, şimdi kaplarınızı dolaptan alıp şekeri  kalıbın her yerine eşit  şekilde gelecek bicimde yayın. Kaplara hazırlamış olduğunuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)