3 Aralık 2016 Cumartesi

Kaymak Helvası Tarifi



Kaymak Helvası Tarifi için malzemeler
1 kilo kaymak
Un (göz kararı)
Süt ( un ovalanacak  kadar)
Şerbeti için :
3 su bardağı şeker
Şekerin üzerini geçecek kadar ılık  su
Kaymak Helvası Tarifi
Öncelikle şerbetini hazırlayalım, şeker ve suyu bir kaba alıp kaynatalım kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alalım.
Un bir kaba alınır ortası açılır, sütü azar azar dökerek unu ovalayalım (cıvık olmamalı)
Orta boy bir tencereye kaymağı alalım kısık ateşte akışkan hale getirelim.
Üzerine unu ilave edelim rengi dönene kadar kavuralım.
Daha sonra şerbeti dökelim, helva kıvama gelince ocaktan alalım.
Servis tabağına boşaltalım, kaşık yardımı ile şekil verelim süsleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)