3 Aralık 2016 Cumartesi

Osmanlı Baklavası Tarifi


MerhabaE-Tariflerekibi olarak bugün Türk mutfağının Osmanlı Baklavası Tarifi ile sizlerleyiz. Belki de en zor tatlı tarifi olan baklava gerçekten herkesin yapabileceği bir tatlı değildir. O güzel tadı yakalamak için iyi bir tecrübe gerektirir .Öncelikle yufkaların çok ince olması gerekiyor, buda belli bir tecrübe ile orantılıdır.Hamuruna buğday unu kullanmanızı öneririm. Nişastada bugday nişastası olursa daha iyi sonuç çıkar. Baklavanın kıtır kıtır olmasını isterseniz harununa 1/2 limon suyu ilave edin, sonuç mükemmel olacaktır. Kesinlikle tereyağ kullanın. Kullanacağınız iç malzemenin taze olmasına dikkat edin. İmkanınız varsa hazırladığınız tatlı tepsini odun ateşi yanan fırında pişmesini sağlayın.
Osmanlı BaklavasıTarifini yapmak gerçekten emek istediğini giriş yazımızın başında belirttik. Mutfakta henüz yeniyim diyorsanız,tatlı tariflerikatagorimizde sizinde yapabileceğiz yüzlerce tarifimiz içinden 1 tane secebilirsiniz. Yok kendime güvenemiyorum diyorsanızsütlü tatlı tariflerimzde var.Kurabiye tariflerikatagorisinde beğendiğiniz pratik birtarifmutlaka bulacaksınız. Kolay gelsin…
Malzemeler
Osmanlı Baklavası Tarifi için malzemeler
• 3 yumurta
• 2 su bardağı şeker
• 1 kilo süt
• 50 gr tereyağı
• 1 paket vanilya
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 paket kabartma tozu
• 2 yumurta,
• 5 su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• 1 çorba kaşığı sirke
• 250 gr tereyağı İçi için:
• 3 yumurta
• 2 su bardağı şeker
• 1 kg süt
• 50 gr. tereyağı
• Vanilya
Osmanlı Baklavası Tarifi
1- Bir kaba sıvıyağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak, kaşıkla çırpılır. Un ilave edilip, iyice özlendi-rerek yoğrulur.
2- Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir. Bir tabakta nişasta ile un Bayanştırılır.
3- Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta konur. Hepsi açılıp üst üste konulunca merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır. Tepsiye yerleştirilir. Üzerine sütle pişirilmiş iç dökülür.
4- Diğer parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açılarak için üzerine yerleştirilir. Dikdörtgen veya kare şeklinde kesilir.
5- Tavada eritilen kızgın tereyağı,
baklavanın üzerine kaşık kaşık dökülür. Kızgın fırına verilir. Fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri serpilir.
6- İçin Hazırlanması: 3 yumurta ile şeker mikserde çırpılır. Un ve azar azar 1 kilo süt ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Tencereye dökülüp muhallebi gibi pişirilir. Baklava ateşten indikten sonra 50 gr tereyağı ve vanilya ilave edilip Bayanştırılıp mikserle çırpılır.
7- Aynı hamurdan açılan hamurları karelere bölüp içine bu kremadan koyup şöbiyet yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)