3 Aralık 2016 Cumartesi

Fıstıklı Muhallebi Tarifi


Merhaba değerli ziyaretçilerimiz, bugün sizlere hazır pirinç unu yerinesubye ile yapılanFıstıklı Muhallebi Tarifi ’nin tarifini vereceğiz. Subye Osmanlı mutfagında hazır pirinç unu olmadığı için çözüm üretilerek yapılan bir reçetedir. Kırık pirinçle yapılan subye biraz zahmetli olsa da katkısız bir dünya için inanın değer. Subyeyi Sadecesütlü tatlılarda kullanmakta sınırlamıyınız.Çorbalarada rahatlıkla kullanabilirsiniz, harika bir kıvam verdiğini göreceksiniz.
Fıstıklı Muhallebiyaparken dikkat etmeniz gerekenler, süt ve şekeri ayrı bir tencerede kaynatıp, üzerine diğer malzemeleri süt ile Bayanştıralım. Sonra kaynamış sütten kaşık yardımı ile azar azar alıp malzemerlerin olduğu sosun ısınmasını Bayanştırarak sağlayalım. Hazırladığımız sosu yine yavaş yavaş muhallebi tenceresine ilave edelim. Bu şekilde hazırlanan muhallebi hem pürüzsüz hem de tencerenizin dibi tutmayacaktır.Şerbetli tatlılarbana ağır geliyor diyorsanız, bu hafif tatlımızın tarifini denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin…
Fıstıklı Muhallebi Tarifi için malzemeler
1 kilo süt
1 su bardağısüpye
40 gram antep fıstığı
450 gram toz şeker

Fıstıklı Muhallebi Tarifi

Fıstıklı muhallabi için, sütü tenceremize ilave edelim ocağın üstüne alalım, çırpma teli ile Bayanştırmaya başlayalım (dibi tutmaması için)
Süt kaynadıktan sonra, şekeri ilave edelim bir kaç taşım kaynayınca içine 1 su bardağı sübye yi yavaş yavaş tencereye ilave edelim  kıvam alana kadar Bayanştırıyoruz.
Kıvam aldıktan sonra antep fıstığından biraz ayıralım  kalan fıstığı tencereye ilave edelim sürekli Bayanştırarak bir kaç dakika pişiriyoruz.
Tencereyi ocaktan alalım, fıstıklı muhallebiyi hazırladığımız kaselere pay edelim.
Kaselerin üzerine ayırdığımız fıstıkları serpelim.
Ilınınca buzdolabında bir kaç saat bekletip servise sunabiliriz..
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)