3 Aralık 2016 Cumartesi

Sütlü İrmik Helvası Tarifi


Merhaba Sütlü İrmik Helvası Tarifi ile sizlerleyiz, irmik girdiği her tarife mistik bir hava katıyor bana göre.  O mistik havayı sanki Osmanlı döneminden beri bizde artık anane olmuş  bir yakınımızı kaybettikten sonra evin kadınları tarafından kavrulan irmik helvasından mı alıyor? Yoksa irmiğin kendi dokusundan mı geliyor? Çözemedim..
Sütlü İrmik HelvasıTarifini hazırlarken sütü ve şekeri önceden tıpkı şerbet hazırlar gibi kaynatmamız gerekiyor. Kavrulan irmiğin üzerineşerbeti verdikten sonra tencereden çıkan koku her zaman beni mest etmiştir.Çocukların mutfak kapısına adeta ucarak gelişi, annemin her bu tarifi yaptığında tıpkı kardeşlerimle benim burnumuzu mutfak camına dayarark sabırsızlukla soğumasını beklediğimiz o güzel günlerine götürür. Hepimiz eski kandil günlerini hatırlar, annelerimizin kandil simitlerini fırından çıkardıktan sonra hepsini tüketmeyin yarısı komşuların deyişini mutlaka kulağımızdadır . İrmiğin kullanıldığı tariflerimiz için,tatlı tariflerikatagorisindesütlü tatlılarbölümüne bakabilirsiniz. Tuzlu tariflerimiz için hamur işlerivebörek tariflerikatagorimizden  yararlanabilirsiniz. Sütlü İrmik Helvası Tarifine  geçelim, kolay gelsin…
Sütlü İrmik Helvası Tarifi için malzemeler
360 gram (2 Su bardağı)  İrmik
400 gram (2 su bardağı) şeker
2 Çorba kaşığı çam fıstığı
150 gr tereyağı
625 gram (2,5 bardak ) süt
Sütlü İrmik Helvası Tarifi
Kalın dipli bir tavada yağı eritelim  sonra sırası ile irmik ve fıstığı ekleyelim. Pembe renk alana kadar  kadar kavuralım. Çukur bir kaseye sütü  ve şekeri alalım, şeker eriyene kadar Bayanştıralım. Hazırladığınız şekerli sütün kavurmuş olduğumuz  irmiğin içine ilave edip on dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)