
1 kilo süt
200 gram toz şeker (1su bardağı)
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
Elma harcı için:
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı çeviz
Yulaflı bisküvi
tarcın
3 tane elma
Öncelikle elma harcını hazırlayalım, bunun için elmaları yıkayalım kabuklarını soyalım. Rndenin ince tarafı ile rendeliyelim bir tavaya alalm üzerine şekeri serpelim. Kısık ateşte elmaları soteleyelim (yumuşayana kadar) Sonra sırası ile ceviz ve tarcını ilave edelim. Ocaktan alalım üzerine kırmış olduğunuz bisküvileri ilave edelim Bayanştıralım. bir kenarda soğumaya bırakalım.
Bir tencereye sütü alalım, üzerine unu, şekeri ve vanilyayı ilave edip Bayanştıralım. Kısık ateşte sürekli Bayanştırarak muhallebi kıvamamına gelene kadar pişirelim.
Tereyeğını ilave edelim hızlıca Bayanştıralım, tereyağ eriyince Bayanştırmayı bırakalım.
Servise sunacağımız kupların dibine elma harcında alalım, üzerlerine yeteri kadar muhallebi koyalım ılınması için mutfağınız bir köşesinde bekletelim.
Ilınınca üzerine nane yaprağı ve cevizlerle süsleyelim.
Buzdolabında birkaç saat bekletelim. Soğuk servise sunalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)