2 Aralık 2016 Cuma

Etli Kuru Fasulye


Malzemeler
1/2 kilo kuru fasulye 250 gr koyun eti 1 adet soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı salça Bir miktar tuz Bir miktar nane 1 su bardağı su
Tarif
Akşamdan ıslatılmış kurufasulya suda haşlanırve süzülmeye bırakılır. Diğer taraftan ince kıyılmış soğan bir kaşık margarinle pembeleşinceye kadar kavrulur buna et ilave edilerek 5 dk daha Bayanştırılır buna sala süzülmüş fasulye ve su da konarak buharı çıktıktan sonra kısık ateşte 20 dk pişiriyosunuz. 20 dk sonra kapağı açarak içine tuz nane ilave ediyosunuz ve kapalı kapakla 10 dk daha pişiriyosunuz. Ateş söndürüldükten sonra 15 dk kapalı tutularak demlenmesini sağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)