9 Aralık 2016 Cuma

Körili Tavuk


Malzemeler
1 kutu hindistan cevizi sütü 500 gr tavuk gögsü 1 yemek kaşığı köri 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı zencefil 1 diş sarmısak(isteğe göre) tuz
Tarif
tencereye sıvı yağ konur. Sonra köri eklenir kavrulur. Körinin kokusu çıkınca 2 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü eklenir. Şerit şeklinde kesilmiş tavuk etide eklenir. Bayanştırarak kaynayana kadar pişirilir. Tavuk biraz piştikten sonra kalan hindisatan cevizi sütünü ekliyoruz. isteğe göre sarmısak ve zencefil ekliyoruz. Not: Tarifte yeşil köri ezmesi diyordu. Ben evdeki toz sarı renkteki köriden kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)