9 Aralık 2016 Cuma

Pilav Üstü Et Kavurması


Malzemeler
Tabaktaki Menü: Pilav üstü et Patates salatası Çoban salatası Peynirli börek Et Kavurması: İstediğiniz miktarda et kuşbaşılık doğranmış Sıvıyağ Tuz Patates Salatası için malzemeler: 5 adet haşlanmış patates Salatalık turşusu (miktarını siz kendinize göre ayarlıyorsunuz) Pizza biberi (turşu olandan) (miktarını siz kendinize göre ayarlıyorsunuz) 5 kaşık yoğurt 5 kaşık mayonez 1 paket fesleğenli salata sosu zeytinyağ
Tarif
Etleri tencereye alalım. Etin kendi suyu çıkıncaya kadar kendi halinde pişirelim. Sonra sıvıyağ ilave edip istediğimiz yumuşaklığa varıncaya kadar pişirelim. En son tuzunu ilave edip altını kapalım. Pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz. Patates Salatasına gelince; Patatesleri istenilen büyüklükte doğrayıp (salata yapılacak şekilde) haşlayalım. Tüm malzemeleri hazırlayıp içine haşlanmış patatesleri ilave edip Bayanştırıyoruz. Biraz sulu olacak. Buradaki püf nokta ise Fesleğenli salata sosu. O olamadan salatadan bir şey anlaşılmıyor. Afiyet bal şeker kaymak olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)