3 Aralık 2016 Cumartesi

Kıymalı Ispanaklı Kömbe Tarifi


Kıymalı Ispanaklı Kömbe İftar sofralarımızın baş tacı olup yöresel tadımızın bir parçası olan kömbemizi artık sizde yapabileceksiniz. Lezzetine karşılık yapımı da kolay olan bu damak tadımızın, ağzımıza layık olduğunu söylemek kaçınılmaz olurdu… Hepimize afiyet şifa olsun.

Kıymalı Ispanaklı Kömbe Tarifi için malzemeler
1 kg ıspanak
300 gr kıyma
1 kuru soğan

Kömbe Hamuru için Malzemeler
Su
Un
Maya(yaş)

Baharatlar
Pul biber, karabiber, tuz

Kıymalı Ispanaklı Kömbe Tarifi
1.Adım
Ispanaklar yıkanıp orta boy doğranır.
Genişçe bir tencerede, 1 kuru soğanı küçük küçük doğrarız ve kıyma ile kavururuz.
Tenceremizde kavrulan soğan ve kıymaya ıspanağımızı ekleriz.
Hafifçe Bayanştırıp üzerine baharatlarımızı ekleriz(yukarıda belirttiğimiz gibi).
Sonra ocağımızı kapatırız. Kömbemizin içini hazırlamış olduk.
2.Adım

 Kömbe Hamuru Hazırlanışı
Genişçe bir kaba un, tuz, su ve mayamızı Bayanştırırız.
Hamur haline gelene kadar yoğururuz. Mayalanmaya bekletiriz ( 1saat )

3.Adım
Hamur mayalandıktan sonra, fırında pişecek tepsimizi yağlarız.
Önce bir kat açarız, tepsiye yayarız ve içine 1.Adımda hazırladığımız ıspanağı koyarız.
Sonra bir kat daha açıp üzerine kapatırız. Üzerine kurumaması için yoğurt ve sıvı yağ harcını süreriz.
Tepsideki kömbemizi kare şeklinde keseriz.
En son çörek otu susam ekleriz (isteğe bağlı). Pişirmeye bırakırız.
1saate yakın 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
** Sayfamızın Takipçisi Olan Yüksel Hanım ’ın Tavsiyesi: Kömbemizin yanına tarhana çorbasını öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)