3 Aralık 2016 Cumartesi

Patatesli ve Susamlı Poğaça Tarifi



Patatesli ve Susamlı Poğaça Tarifi için malzemeler
Dört su bardağı buğday unu
Bir paket kuru maya
Bir çay bardağı süt
Bir çay bardağı zeytinyağı
Bir adet yumurtan hakkı
Bir tatlı kaşığı toz sık
Yeteri kadar su
İç harcı için gerekli malzeme
Beş adet orta boyu patates
İki adet kuru soğan
50 gram kıyma
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Yeteri kadar sıvı yağ tuz ve karabiber
Üzeri için malzeme
Bir adet yumurta sarısı
Yeteri kadar susam
Patatesli ve Susamlı Poğaça Tarifi

Bayanştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra kuru mayayı, sütü sıvıyağı, yumurta akını, tuzu koyup, ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamuru ortaya çıkartıyor ve 4 dakika kadar özleşmesi için yoğuruyoruz. Hamurumuzun üzerine unu serpip dinlenmeye bırakıyoruz. Bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz. Önceden haşlamış olduğumuz patatesleri soyup rendeliyoruz. Kuru soğanı yemeklik doğradıktan sonra bir tava içersine yarım çay bardağı sıvı yağ koyup üzerine soğanları döküp kavuruyoruz. Daha sonra üzerine kıymayı ekleyip iki dakika çevirdikten sonra salçaları ekleyip Bayanştırıyoruz. Rendelenmiş olduğumuz patatesleri de dahil ederek tuz ve baharatları ekleyip Bayanştırıp soğuması için ocaktan alıyoruz. Hamurumuzda yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp merdaneyle fincan tabağı büyüklüğü açıyoruz. İçine önce patatesli harcı koyup iki ucundan birleştirip tırnak ucuyla sıkıştırıyoruz. Burada uçlarını burgu şeklinde kapatabilirsiniz. Yağlanmış fırın tepsisine poğaçalar koyup, üzerine yumurta sarısı sürüp, susamları serpiyoruz. Tepside mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış olan 190 derecedeki fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)