6 Aralık 2016 Salı

Kıymalı Kopartma Börek Tarifi


GEREKLİ MALZEMELER (6 Kişilik)
Hamuru için malzeme:
tuz,su
1 paket kuru maya
4 su bardağı un
İçinin harcı için:
1 tutam maydanoz
1 kuru soğan
2 patates
250 gr kıyma
Üzeri için:
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
sıvıyağ
Börek Tarifi
Un maya ve tuzu bir kaba alın ve yoğurun. İçine alabildiği kadar su eklenir ve yoğrulur. Bir taraftanda kıymayı ve soğanı soteleyin daha sonra haşladığınız patatesleri rendeleyin ve kıymaya ekleyin. Baharatını ve tuzunu ekleyin. Hazırladığınız hamurun bezelerini eşit büyüklükte koparın ve elinizde açarak içine harç koyun ve kapatın. Üzeri bastırılıp yağlanmış olan tepsiye alınır. Üzerlerine yoğurt yumurta çırpılıp sürülür. İsteğe bağlı çörek otu serpilir. Kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)