6 Aralık 2016 Salı

Kızarmış Kadın Budu Köfte Tarifi


GEREKLİ MALZEMELER
1 yumurta
1 tutam maydanoz
400 gr kıyma
1 soğan
1 çay bardağı pirinç
panelemek için:
un
2 yumurta
Börek Tarifi
Kıymayıo kavurmak için bir kap alın ve kıymanın üçte birini alın ve kavurmak için tencereye koyun İçerisine hiç birşey eklemeden bir kaç dakika kavurun. Bir yandanda pirinci haşlayın sudan geçirip süzün. Soğuması için malzemeleri kenara alın ve bekleyin. Malzemeleriniz soğuduktan sonra içerisine geride kalan kıymayı ekleyin. Bu şekilde hazırlanan harcı buzdolabında yarım saat kadar beklemeye bırakın. Dolaptan çıBayann ve şekil verin bu şekilde de yarım saat daha beklesin. Yarım saat bekledikten sonra harca bulayın ve kızartın( önce una sonra yumurtaya batırın) Yağ kızgın olmalı. Haşlanmış olan patatesleri baharatla kızartın ve yanında servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)