6 Aralık 2016 Salı

Kıymalı Krep Börek Tarifi


GEREKLİ MALZEMELER (5 Kişilik)
İç malzemeler
pulbiber, tuz
karabiber,kırmızı biber
1 diş sarımsak
1 soğan
300 gr kıyma
Krep için malzemeler
tuz
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
Pane için
galeta unu
1 su bardağı süt
Süslemek için
maydanoz, fesleğen
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
Börek Tarifi
Soğan ve sarmısağı ilk aşama olarak doğrayın suyunu çekene kadar kavrulmaya bırakın. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Bir yandan da krep için hazırlıklara başlayın bütün malzemeleri Bayanştırın ve çırpdıktan sonra pişirin. Hazırlanmış olan krebin içine kıymalı harcı eşit parçalarla ekleyin. Kalın olarak sarın sigara böreği şeklinde suya bulayıp galete ununa daldırın ve fırında pişirmek üzere tepsinize dizin. 180 derecede pişirin üzerinide malzemelerinizle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)