3 Aralık 2016 Cumartesi

Tavuk Kıymalı Börek Tarifi


GEREKLİ MALZEMELER (2 Kişilik)
sıvıyağ
2 sivri biber
1 domates
1 soğan
1 tavuk gögsü
Krep malzemleri
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yumurta
Pane için malzeme
mısır unu
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Börek Tarifi
Tavukları ufak ufak doğrayın ve soğanlarıda yemeklik doğrayıp tencereye biraz yağla soteleyin. Üstüne domatesleri ve biberleri ilave edin(doğranmış) tuzunu ve baharatlarını ekleyerek pişirmeye devam edin. Krebi hazırlamya başlayın. Bütün krep malzemelerini Bayanştırın hazırlanan krebi bir tavaya kepçe ile dökün ve pişirin. Krepler soğuyunca tavuklu hazrılanan iç malzemeyi ekleyin ve sarın. Hamuru süte daha sonra yumurtaya batırın isteğe göre mısır ve ya galete ununa batırabilirsiniz. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)