3 Aralık 2016 Cumartesi

Yılbaşı Hindisi


Malzemeler
Marinat malzemesi: Soya sosu 50 ml Bal 2 çorba kaşığı Zeytinyağı 50 ml Hindi malzemesi: Hindi bütün (orta boy) 1 adet Kereviz 600 gr Elma 400 gr Soğan 100 gr Karabiber 1 tutam Tuz 1 tutam Bayat ekmek içi 1 ekmek Kestaneli pilav malzemesi: Pilavlık pirinç 1 kg Kestane 1 kg Tarçın 1 tutam Tuz 1 tutam Tereyağı 200 gr
Tarif
Marine malzemesini Bayanştırıp, bütün hindiye iyice yedirdikten sonra 1 saat kadar dinlendirin. Rendelenmiş kereviz, elma ve soğanı iyice kavurun, tuz ile karabiber ekleyip bayat ekmek içine katın. Bir miktar su ekleyerek kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Marine olmuş hindiyi uygun tencerede 40 dakika kaynatıp haşlayın. Haşlanmış hindiyi fırın tepsisine alıp 190 derece sıcaklıktaki fırında 45 dakika kızarana kadar bekletin. Daha önce hazırladığınız iç malzemesini hindiye doldurun. Kestaneleri fırında pişirin ve soyun. Pirinci, bir miktar tarçın ve tuz ekleyerek tereyağında kavurun. En son kestaneleri ekleyin, suyu verin ve kısık ateşte suyu çekene kadar kaynatıp, ateşten alarak dinlenmeye bırakın. Kestaneli pilav ve fırın hindiniz artık servise hazırdır. Yılbaşı hindinizi hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktaları: Marine malzemesini dinlenme esnasında belirli aralıklarla sürün. Hindi iç malzemesinin püre kıvamında olmasını sağlayın. Hindinin ayaklarını yanmaması için alüminyum folyoya sarabilirsiniz. Hindi fırına girmeden önce üzerine bir fırça yardımıyla yağ, kırmızı toz biber ve limon Bayanşımı sürün. Kestanelerin pilavla da pişeceğini düşünüp, fırında fazla kurutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)