6 Aralık 2016 Salı

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi


Merhaba bugün sizler için, özellikle tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltı sofrası için hazırlayabileceğiniz çok kolay bir pratik tarif olanYumurta Kapamatarifini vereceğiz. Biz iki tane yumurta sayısı verdik siz kişi sayısına göre ayarlayınız, eğer yumurta sayısını artıracaksanız yağ oranını, tuz ve baharat oranını arttırmalısınız. Teryağında yumurtaları pişirirken en önemli noktası tereyağının yanmamasına özen göstermemizdir. Teryağının miktarını siz kendi damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz. Çok kısık ateşte yaparsanız bu işlemi, bu sayede  tereyağı yanmaz, Yumurta Kapama Tarifini hazırladıktan sonra kahvaltı sofranıza pişirdiğiniz tava ile sevis ederseniz çok hoş bir görüntü olacaktır. DiğerYumurta Yemekleri kategorisine tıklarsanız onlarca tarifimize ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin, sevdiklerinizle nice kahvaltı sofrası sağlık ve afiyetle.
Yumurta Kapama Malzemeleri
2 tane yumurta
Nane
Toz kırmızıbiber
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz

Yumurta Kapama Tarifi
Yumurta kapama için yumurtaları bir kaba koyalım, üzerini gececek kadar su dolduralım ocağın altını açalım. Normal yumurta haşlar gibi yumurtaları haşlayalım. Su kaynadıktan sonra bir kaç dakika yumurtaları ocağın üzerinde tutalım sonra ocaktan alalım yumurtaları. Daha sonra yumurtaları tencereden alıp soğuk suyun içine atalım, biraz soğuduktan sonra yumurtaları soyalım. yumurtaları soyduktan sonra, bir tavata tereyağını alalım tereyağ erimeden soyduğumuz yumurtaları ortadan eşit bir şekilde keselim. Kestiğimiz yumurtaları sarısı alta gelecek şekilde tavaya dizelim, tereyağ eridikten sonra baharatlarını ilave edelim. Tereyağ köpük köpük olana kadar kısık ateşte yumurtalarımızı pişirme işlemine devam edelim. Ara sıra kaşıkla yumurtaların üzerine teryağından alıp dökerseniz yumurtaların lezzeti artacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)