6 Aralık 2016 Salı

Çin Usulü Böbrek Tarifi


Gerekli Malzemeler:
75 gr (4 çorba kaşığı) Kırmızı Şarap
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip ikiye bölünmüş)
1 Kırmızı Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri temizlenerek ince dilimlenmiş)
4 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber ile Bayanştırılır)
6 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Kahve Kaşığı Karabiber
2 Sivribiber (çekirdekleri ayıklanıp ince kıyılmış)
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
(4 kişiliktir)
Yemek Tarifi
Öncelikle mısır nişastasını ve şarabı iki ayrı tabağa koyunuz. Böbrekleri önce şaraba sonra da mısır nişastasına bulayınız. Silkeleyerek mısır nişastasının fazlasını atınız. Şarabı ayrı olarak saklayınız.
Büyük, ağır bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız. Böbrekleri içine atıp 5 dakika, pembeleşinceye kadar altüst ederek kızartınız. Delikli kepçeyle çıBayanp bir tabağa alarak sıcak tutunuz.
Tavada 2 çorba kaşığı yağ bırakarak gerisini dökünüz. Sarmısak, sivri biber ve kırmızı dolmalık biberi ekleyip, ara sıra Bayanştırarak 4 dakika kızartınız.
Daha sonra tabakta kalan şarabı, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice Bayanştırdıktan sonra, sosu 3 dakika pişiriniz.
Kızartılmış böbrekleri ekleyip 2-3 dakika daha pişiriniz. Böbrek ve sosu, ısıtılmış servis tabağına alarak hemen sıcak bir şekilde servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)