18 Ocak 2017 Çarşamba

Ayva Reçeli Tarifi


Reçel tarifleri, arasında en kolay yapılan, ayrıca ev yapımı reçel tarifleri arasında da en yaygın reçel olanayva reçeli, yapımı kolay reçel tarifi olmanın yanında, kıvamı çabuk tutan risksiz bir reçel tarifi. Ben asla hazır reçel almayan biri olarak evimde kendim bütün reçellerimi yaparken, içine mutlaka bir dal karanfil atarım ki kokusu keskin olsun. Geneldereçel tarifleriiki farklı şekilde yapılıyor. Kimileri reçeli yaparken kaynatıyor, kimileri bir gün şeker ve reçel malzemesini Bayanştırıp demlenmesini bekliyor. Biz buayva reçeli tarifiiçin ocakta pişirerek hazırlayalım dedik.  Denenmiş reçel tarifleri için sitemiz güvenilir bir kaynaktır. Bu yüzdenayva reçelidışında farklı ve kolay reçel tarifleri arıyorsanızyemek tarifleri sitemizi gezebilirsiniz. Bir de ben hangi reçel tarifi olursa olsun reçel ocakta kıvamını aldıktan sonra bir kez Bayanştırıp ocaktan alıp, hemen üzerine limon suyunu sıBayanm. Çünkü limon suyu reçelin yapış yapış olmasını engeller.  Reçeli yaptıktan sonra mutlaka cam kavanozlarda saklarım ve arada bir kavanozu çalkalayarak kıvamına korumasını sağlarım. Şimdiayva reçeli nasıl yapılırhep birlikte görelim.
Ayva Reçeli Tarifi için malzemeler
3 tane ayva
4 çay finçanı, şeker
2 çay fincanı, su
3 tane, karanfil
1 çay fincanı, ceviz
limon
Ayva Reçeli Tarifi
Öncelikle ayvaları, yıkayıp kabuğunu soyalım, küp küp doğrayalım tencereye alalım üzerine 2 fincan suyu alıp pişmeye bırakalım.
Ayvalar pişince, üzerine toz şeker ve karanfili ilave edelim. pişirmeye devam edelim. Ayva Reçeli kıvama gelince, içine limon ve cevizleri ilave edelim. Birkaç dakika sonra ocaktan alalım.
Evde yapılmış ayva reçeli sevenler için, organik reçel sevenler için artık ayva reçeli hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)