18 Ocak 2017 Çarşamba

Cevizli Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi


Malzemeler:
275 gram, tel kadayıf
1 çay fincanı, ceviz içi
bulamaç için:
2 tane yumurta
yarım çay b.süt su Bayanşımı
kızartmak için:
sıvıyağ
şerbeti için:
3 çay fincanı, su
3 çay fincanı, toz şeker

Tatlı Tarifi
Öncelikle şerbetini hazırlayalım, tencereye su ve şekeri alalım. Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatalım, indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ilave edelim ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
Biz bu arada kadayıftan, bir parça koparalım, elimizin içine alalım ve hafif didikleyip ceviz içi koyalım yarıya gelene kadar saralım, dolma sarar gibi kenarlarını içe alıp sarma işini bitirelim. Sardığımız kadayıf dolmamalır ne çok gevşek nede sıkı olmamlı. Yumurtayı bir kaba kıralım, içine su-süt Bayanşımını ilave edelim ve çırpalım. Sardığımız kadayıf dolmalarını bu Bayanşıma bulayalım kızgın yağda kızartalım (nar gibi olmalı) kızaran kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atalım. Birkaç dakika şerbette tutalım, servis tabağına alalım, ılık yenilmesi gereken bir tatlı. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)