18 Ocak 2017 Çarşamba

Bıçak Tatlısı Tarifi


MALZEMELER
•  1 paket margarin
•  2 su bardağı süt
•  3 su bardağı un
•  1 adet yumurta
Şerbeti İçin
•  500 gr şeker
•  1,5 su bardağı su I
• 1/2 limonun suyu
Tatlı Tarifi
Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve 1,5 su bardağı suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin.
2   Margarini eritin. Sütü ilave edin. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Unu azar azar ekleyin. Sürekli Bayanştırarak hamur yapın.
3   Hazırladığınız hamur ılıyınca, yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun.
4   Hamuru fırın kabına yayın. Elinizle düzeltin. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
5   Üzerine soğuk şerbet gezdirin. 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)