15 Ocak 2017 Pazar

Ballı ve Meyveli Kaygana Tatlısı Tarifi


Malzemeler:3 tane Yumurta
2,5 çay fincanı, Süt
2 çay fincanı, Un
1 yemek kaşığı, pudra şekeri
1 yemek kaşığı, tereyağı
yarım su bardağı, sıvıyağ
•Üzeri İçin:
500 gram, çilek
2 tane, muz
bal, pudra şekeri, kaymak


Tatlı Tarifi
Bayanşma kabına, sütü alalım üzerine, sıvıyağı, tereyağı, pudra şekeri, unu alalım ve yumurtaları kıralım. Mikserle Bayanştıralım krep hamuru kıvamında bir hamur elde edelim. Küçük bir tavayı yağlayalım, kepce ile dökerek arkalı önlü pişirelim. Pişen krepleri üst üste dizelim ve ücgen şeklinde keselim. Servis tabağına dizelim kestiğimiz ücgen krepleri. Üzerine dil,mdilim kestiğimiz muzu, ayıklayıp yıkadığımız çilekleri döşeyelim, üzerine bal dökelim pudra şekeri serpelim. Son plarak kaymagı kaşıkla yerleştirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)