15 Ocak 2017 Pazar

Badem Tatlısı Tarifi


MALZEMELER
•  2 su bardağı un
•  125 gr margarin
•  1 adet yumurta
•  1 su bardağı pudra şekeri
•  1 paket kabartma tozu
•  1 su bardağı toz badem
•  1 çorba kaşığı limon suyu
•  1 adet yumurta sarısı
• tuz
Şerbet İçin
• 2 su bardağı toz şeker
•  1 su bardağı su
•  1 çorba kaşığı limon suyu
Tatlı Tarifi
1  Unu çukur bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, toz badem, tuz ve limon suyunu ekleyin, iyice yoğurarak yumuşak bir hamur yapın.
2   Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yassılaştınn. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta şansı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika pişirin.
3   Şekeri su İle 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edin. iyice soğuduktan sonra tatlıların üzerine gezdirin
4   Hazır çikolata sosuyla süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)