15 Ocak 2017 Pazar

Armut Tatlısı Tarifi



Malzemeler:
5 tane armut
1 tane limon suyu
1 çay kaşığı, vanilya esansı
5 yemek kaşığı, tozşeker
2 yemek kaşığı, tereyağ

Tatlı Tarifi
Öncelikle armutları yıkayalım ve soyalım, ortadan ikiye bölelim çekirdeklerini çıkaralım. Orta boy bir tencereye suyu alalım, üzerine şekeri, tereyağını, vanilya esansını alalım, şekeri eritene kadar Bayanştıralım kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra, armutları ilave edelim, pişmeye bırakalım.
Pişen armutları servis tabağına alalım, arzunuza bağlı olarak ceviz ve kaymakla servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)