Malzemeler
• 3 adet yufka
• 100 gram toz badem
• 2 çorba kaşığı pudra şekeri
• 2 adet yumurta akı
• sıvı yağ
Şerbet için:
300 gram toz şeker
• 4 su bardağı su
• yarım limonun suyu
Ön hazırlık olarak şurubu hazırlayın. Bunun için 300 gram toz şeker ve 4 su bardağı suyu Bayanştırın. İçine yarım limonu da ekleyip, kaynatarak şurubu hazırlayın. Toz badem, pudra şekeri ve yumurta aklarını bir kapta Bayanştırarak, hamur kıvamına getirin. Yufkaları 4 cm. eninde şeritler halinde kesin. Şeridin ucuna bir miktar bu Bayanşımdan koyun. Katlayarak muska şeklinde sarın. Diğer taraftan tavaya bir miktar sıvı yağ koyup, kızdırın. Muska şeklindeki yufkaları kızartın. Henüz sıcakken soğuk şurubun içine atın. Şerbetini çekmesini bekleyip, delikli kepçeyle çıkararak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)