GERKEN MALZEMELER
İçinin Malzemeleri:
kuru üzüm
4 ya da 5 tane sarı elma
dövülmüş ceviz,
Bir paket tarçın
8 ya da 10 tane petibör bisküvi
Bir paket hindistan cevizi
istenildiği kadar toz şeker
Muhallebisinin Malzemeleri;
750 gr süt
1 tane yumurta
1 paket vanilya
2yemekkaşığı tereyağı
2 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
Elmaları iyice yıkayın soyun, ikiye bölüm çekirdek bölümlerini çıkartın. Geniş bir tencereye çekirdek boşlukları alta
kısma gelecek biçimde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarı seviyeye gelecek miktarda su ekleyip dağılacak biçimde yumuşamalarına müsade etmeden pişirin.
Tereyağı dışında kalan bütün krema malzemelerini sürekli Bayanştırarak muhallebi kıvamına gelene dek Bayanştırarak pişirin. Piştikten sonra yağı ilave edip Bayanştırarak eritin.
İç malzemelerini de bir kapta Bayanştırın. Pişen elmaları tek tek alıp çekirdek yuvalarına iç malzemeleri koyun. Sonra üstünü bir petibör bisküvi örtün. Bisküvi altta olacak biçimde borcama tek tek dizin.
Tamamını dizdikten sonra kremayı üstlerini ve aralardaki boşlukları dolduracak biçimde dökün. Üstlerine hindistan cevizi dökerek dolapta soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)