2 Lt. (8 bardak) et suyu.
100 gr. (1 çay bardağı tepeleme) un.
1 1/2 yemek kaşığı tereyağı.
1 koyun beyni.
1 orta boy patates.
1 orta boy havuç.
Tuz
1/2 demet maydanoz.
Terbiyesi:
2 yumurta sarısı.
1 adet limon.
1/2 bardak su
1 — Haşlanmış sebzelerle beyni fındık büyüklüğünde doğrayın.
2 — Unla yağı hafifçe kavurun. Et suyu katıp Bayanştırın, bir iki taşım kaynayınca doğranmış sebzelerle beyni koyup yeterince tuz atın.
3 — Ateşten indirmeden önce terbiyesini koyup kıyılmış maydanoz serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)