17 Ocak 2017 Salı

Cevizli Revani Talısı Tarifi


Merhaba sevgili bayanlar E- Takipçilerimizin hamarat bayanları, bugün ekibimiz ile sizlere klasik ve hemen hemen her mutfakta yapılanşerbetli tatlı tariflerinden biri olanCevizli Revani Talısı Tarifini hazırladım. Tarifimizin isminden anlayacağınız üzeretatlıtarifimize ekstradan ceviz ilavesi ile lezzetini artırıp süslemeler ile de sunumda da biraz farklı bir görünüm kazandırdık.
Yapmış olduğunuz klasik şerbetli tatlı tariflerini dondurma ve kaymak gibi farklı lezzetler ile süsleyerek tatlınızı sunumun aşamasını çok daha güzel yapabilirsiniz. Evet bayanlar bir başka klasik ama farklı tatlı sunumlarında buluşmak üzere sizi Cevizli Revani Talısı Tarifi ‘miz ile baş başa bırakıyorum. Kolay gelsin..
Cevizli Revani Talısı Tarifi için malzemeler
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 tane yumurta
2 yemek kaşığı, sıvıyağ
1,5 çay bardağı irmik
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1kase, ceviz içi
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker+ 3 su bardağı su
Cevizli Revani Talısı Tarifi
Bayanştırma kabına, yumurtaları kıralım, üzerine şekeri ilave edelim cırpalım. Sonra sırası ile, irmiği, yoğurdu, sıvıyağı, kabartma tozunu, unu, vanilyayı ilave edelim. Kek kıvamında bir hamur elde edelim son olarak cevizleri katalım, kaşık yardımı ile kariştıralım yağladığımız fırın kabına dökelim. 175 derecelik ısıda, üzeri nar gibi olana kadar pişirelim.
Biz bu arada, şerbetini hazırlayalım, tencereye suyu ve şekeri alalım. Bayanştırarak kaynamasını bekleyelim, Kaynadıktan sonra kısık ateşte on beş dakika daha kaynamaya bırakalım, ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ilave edelim.
Pişen revaninin üzerine (fırından çıkar çıkmaz) 1 bardak soğuk su gezdirerek dökelim. Daha sonra, ılık şerbeti tatlının üzerine verelim. Üzerini kapatıp, dinlendirelim. şerbeti tamamen çektikten sonra servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)