MALZEMELER
• 1 /2 kg un
• 8 çorba kaşığı irmik
• 1 çorba kaşığı yaş maya
• 2 adet yumurta
• 125 gr margarin
• 1.5 çorba kaşığı yoğurt
• 2 çorba kaşığı şeker
içi için
• 3 su bardağı
dövülmüş ceviz
• 4 çorba kaşığı un
• 1 adet yumurta
Şerbeti İçin
• 1.5 kg şeker
• 1 litre su
• Yarım limonun suyu
Kızartmak İçin
• Sıvıyağ
Süslemek İçin
• dövülmüş antepfıstığı
1. Unu, irmiği, yaş mayayı, 2 adet yumurtayı, margarini, yoğurdu ve 2 çorba kaşığı şekeri geniş bir kapta Bayanştırın. Malzemeler i özleşene dek yoğurun.
2 Ayrı bir kapta dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı Bayanştırın, iyice yoğurun.
3 ilk yoğurdugunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın.
4 Cevizli hamunı ise elinizle parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın. Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin, irmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın. İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin.
5 Kestiğiniz parçaları kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın.
6 Şerbet için 1.5 kg şekeri ve 1 kg suyu kaynatın. Ateşten indirmeye yakın yarım limonun suyunu ilave edin.
7 Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın. Yarım saat şerbetin içinde bekletin. Sonra geniş bir tepsiye dizin. Üzerine dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)