17 Ocak 2017 Salı

Çerkez Tatlısı Tarifi


MALZEMELER
•  1 /2 kg un
•  8 çorba kaşığı irmik
•  1 çorba kaşığı yaş maya
•  2 adet yumurta
•  125 gr margarin
•  1.5 çorba kaşığı yoğurt
•  2 çorba kaşığı şeker
içi için
•  3 su bardağı
dövülmüş ceviz
•  4 çorba kaşığı un
•  1 adet yumurta
Şerbeti İçin
•  1.5 kg şeker
•  1 litre su
•  Yarım limonun suyu
Kızartmak İçin
•  Sıvıyağ
Süslemek İçin
•  dövülmüş antepfıstığı
Tatlı Tarifi
1. Unu, irmiği, yaş mayayı, 2 adet yumurtayı, margarini, yoğurdu ve 2 çorba kaşığı şekeri geniş bir kapta Bayanştırın. Malzemeler i özleşene dek yoğurun.
2  Ayrı bir kapta dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı Bayanştırın, iyice yoğurun.
3  ilk yoğurdugunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın.
4  Cevizli hamunı ise elinizle parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın. Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin, irmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın. İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin.
5  Kestiğiniz parçaları kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın.
6   Şerbet için 1.5 kg şekeri ve 1 kg suyu kaynatın. Ateşten indirmeye yakın yarım limonun suyunu ilave edin.
7  Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın. Yarım saat şerbetin içinde bekletin. Sonra geniş bir tepsiye dizin. Üzerine dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)